Goedemorgen,
Bedankt voor je antwoord. Ik ben zeker op weg geholpen, wij gaan er verder mee aan de slag.
Met vriendelijke groet,
Bogdane Traag
Toezichthouder kinderopvang Team Toezicht Kinderopvang | GGD Hollands Noorden | 06-57780255
btraag@ggdhn.nl | www.ggdhollandsnoorden.nl | Hertog Aalbrechtweg 22, 1823DL Alkmaar | Postbus 9276, 1800GG Alkmaar | Werkdagen maandag, woensdag en donderdag
Van: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl
Verzonden: maandag 5 juni 2023 16:09
Aan: Bogdane Traag
Onderwerp: (Referentienummer:164924) Omgevingsvergunning/plattegrond
Hallo Bogdane,
Niet elke voorziening zal beschikken over een bouwtekening, maar heeft mogelijk wel een plattegrond. Het is goed om te weten dat de Wko geen bouwtekening of plattegrond vereist. Uiteraard staat vragen vrij en kan de toezichthouder er om vragen.
De regelgeving kinderopvang en die van het bouwbesluit sluit niet (altijd) naadloos op elkaar aan en er wordt een groot gewicht toegekend aan het oordeel van de toezichthouder over het aantal kindplaatsen dat wordt toegekend en vervolgens kan worden geëxploiteerd.
Als de houder met een recente plattegrond kan aantonen dat de beoogde opvangruimte de bestemming verblijfsruimte heeft, als het aantal vierkante meters op de plattegrond klopt met het gewenste aantal kindplaatsen én overeenkomt met de bevinding van de toezichthouder, zal er geen discussie zijn en kan je uitgaan van de gegevens op de bouwtekening of de tekening bij de omgevingsvergunning (indien die voldoende gegevens bevat).
In ander gevallen en vooral bij twijfel is het aan te raden met de gemeente te overleggen over de beoogde opvangplek van kinderen en daar de vraag te leggen of het meerekenen van een gang, naar het oordeel van de afdeling die gaat over bouwzaken in de gemeente geen beletsel is en dit zo nodig te verantwoorden in je rapport.
Om je vragen te beantwoorden over de afgifte van een omgevingsvergunning en of hier dan altijd een plattegrond bij zit, en of dit ook bij verbouwingen wordt afgegeven, zou ik contact opnemen met de betreffende gemeente(s).
In de handleiding ‘Streng aan de poort’ staan onder het kopje ‘Accommodatie’ op bladzijde 26 en 27 staan misschien wel nog handige tips om de werkwijze te uniformeren. Je kunt de handleiding hier vinden. Mocht het zo zijn dat de link niet werkt, dan is de handleiding ook te vinden in het Ondersteuningsportaal bij de FAQ: ‘Handleiding landelijke werkwijze Streng aan de Poort (DOV & BSO)’.
Heb ik je zo toch wat op weg weten te helpen?
Met vriendelijke groet,
Renate van Lith
Helpdesk kinderopvang
[cid:image001.png@01D99938.864FB810]
Mobiel: 06-81343811
Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl
Twitter : @GGDGHORNL
Van: Bogdane Traag
Datum: 2023-05-31 09:22:12
Onderwerp: Omgevingsvergunning/plattegrond
Ik heb een vraag over een omgevingsvergunning/plattegrond en daarbij het aantal m2 van een kinderopvangvoorziening.
Bij het beoordelen van het aantal m2 van een kinderopvangvoorziening voor het domein accommodatie vragen wij een plattegrond op. Soms is dit een zelfgetekende plattegrond door de houder en een andere keer een officiële plattegrond waarop gebruikersruimtes en verkeersruimtes staan. Wij willen hierin graag uniform handelen en zijn hiervoor op zoek naar informatie. Daaruit komen de volgende vragen:
Wanneer een gemeente een omgevingsvergunning afgeeft, zit hier dan altijd een plattegrond bij? Wanneer een kinderopvangorganisatie een verbouwing heeft gedaan, bijvoorbeeld het bijbouwen van een slaapkamer, wordt hier dan een nieuwe plattegrond voor verstrekt? Ontvangt een houder altijd een officiële plattegrond, of moeten ze deze opvragen bij de gemeente?
Met vriendelijke groet,
Bogdane Traag
Toezichthouder kinderopvang Team Toezicht Kinderopvang | GGD Hollands Noorden | 06-57780255
btraag@ggdhn.nl | www.ggdhollandsnoorden.nl | Hertog Aalbrechtweg 22, 1823DL Alkmaar | Postbus 9276, 1800GG Alkmaar | Werkdagen maandag, woensdag en donderdag
DISCLAIMER GGD HOLLANDS NOORDEN:
Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u niet de geadresseerde bent, verzoeken wij u dit bericht te vernietigen en de afzender te informeren. GGD Hollands Noorden is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan. GGD Hollands Noorden maakt gebruik van ZIVVER om veilig e-mails te versturen en bestanden uit te wisselen. Lees meer over ZIVVER