Aantal personen met EHBO certificaat

EHBO kinderopvang & gastouderopvang Gewijzigd: 03 juli 2024

Moet bij een locatie, als een KDV en een BSO op 1 adres gevestigd zijn, voor beide opvangvormen een persoon met een EHBO certificaat aanwezig zijn?

In het Besluit is dit voorschrift per opvangsoort geregeld. Er moet zijn geregeld dat dat er gedurende de (dag-/buitenschoolse) opvang te allen tijde ten minste één volwassene aanwezig is die gekwalificeerd is voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Dat wil zeggen dat voor elk kindercentrum (een BSO en KDV op één adres zijn 2 kindercentra) dit geregeld moet zijn.
 

Ook de Nota van Toelichting op het besluit kwaliteit bevestigd dit: ' Het vijfde lid van artikel 4 bepaalt ten slotte dat de houder er zorg voor dient te dragen dat er gedurende de dagopvang te allen tijde ten minste één volwassene aanwezig is die gekwalificeerd is voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Dit kan een beroepskracht zijn, maar dat is niet noodzakelijk. Opgemerkt zij dat indien op een locatie door een houder bijvoorbeeld zowel dagopvang als buitenschoolse opvang wordt verzorgd voor beide opvangvormen afzonderlijk aan deze eis dient te worden voldaan (voor de buitenschoolse opvang geldt dan artikel 13, vierde lid, van het onderhavige besluit).'