Berekenen speelhal speeloppervlakte of andere ruimte buiten de groep.

Binnenruimte Gewijzigd: 13 juni 2024

Hoe bereken ik de speeloppervlakte wanneer een speelhal voor meerdere groepen bestemd is? Of andere binnenruimte buiten de groep die wordt meegerekend voor exploitatie?

De ruimte buiten de groep kan (indien nodig) evenredig worden toebedeeld aan de groep(en) en kan worden opgeteld bij de oppervlakte van de afzonderlijke groepsruimte(s). De ruimte buiten de groep moet passend zijn ingericht.

Indien de ruimte bedoeld is om meegerekend te worden voor de beschikbare oppervlakte is het van belang dat de ruimte ook daadwerkelijk door kinderen gebruikt wordt voor activiteiten. De ruimte telt immers mee voor het bepalen van het aantal op te vangen kinderen. De kinderen voor wie deze oppervlakte is bestemd moeten dus ook kunnen beschikken over deze ruimte.  

Aandachtspunten kunnen ruimtes zijn die niet voor verblijf bestemd zijn of een functie hebben voor bijvoorbeeld brandveiligheid en daarom niet mogen worden gebruikt.

Zie hiervoor ook de FAQ: 'Mag de gang als binnenspeelruimte worden meegerekend?'

 

Overleg bij twijfel of een ruimte meegerekend kan worden als verblijfsruimte, of indien nodig, daarover met de betreffende afdeling binnen de gemeente. 

 

Verwijzing naar wet- en regelgeving: